Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva
Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva

Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva

Comas i Güell, Montserrat

Editorial:
EDITORIAL AFERS
ISBN:
978-84-95916-98-3
Víctor Balaguer ha estat, durant anys, massa oblidat per la historiografia tot i que es tracta d'un personatge fonamental per entendre les propostes de construcció d'una societat l... Más información
Materias:
Editorial:
EDITORIAL AFERS
Colección:
Els llibres del contemporani
Encuadernación:
Libro
País de publicación :
España
Idioma de publicación :
Catalán
ISBN:
978-84-95916-98-3
EAN:
9788495916983
Dimensiones:
135 x 215 mm.
Peso:
400 gramos
Nº páginas:
264
Fecha publicación :
01-01-2008
Disponible en 0 librerías

Dónde encontrar "Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva"

Disponible en 0 librerías

  Sinopsis

  Sinopsis de: "Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva"

  Víctor Balaguer ha estat, durant anys, massa oblidat per la historiografia tot i que es tracta d'un personatge fonamental per entendre les propostes de construcció d'una societat liberal. Malgrat que darrerament sembla que la tendència es vol trencar, queda encara molt camp per córrer si es vol comprendre'n l'abast real. Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva és una aproximació al programa polític i, sobretot, cultural balaguerià mitjançant un viatge a través dels seus textos i de les seves relacions personals amb intel·lectuals contemporanis. L'objectiu és oferir una eina que ajudi a la reflexió sobre la seva contribució a la recuperació i popularització de la història de Catalunya i com aquest projecte iniciat en la joventut el va mantenir durant tota la seva vida. El seu pensament també es reflecteix en la correspondència amb alguns dels seus col·laboradors i amics. El trobarem escrivint a la premsa la construcció de l'imaginari i de la topografia històrica, participant en la revolució del 68 i explicant-la als seus amics felibres, confiant en la saviesa de Bergnes de las Casas, o bé planificant la construcció de la Biblioteca Museu Balaguer amb Josep Coroleu i Eduard Toda, amb una narració invisible i constant d'un pla ambiciós que, desxifrat en cartes i textos diversos, sorprèn per la seva complexitat.

  Más sobre

  Comas i Güell, Montserrat

  Historiadora i bibliotecària. Directora de la Biblioteca V. Balaguer de Vilanova i la Geltrú, s'ha interessat per l'obra de Balaguer amb La Biblioteca Museu Balaguer. Un projecte nacional català (2007) i Víctor Balaguer i la identitat col·lectiva (2008). Ha publicat també treballs entorn la lectura i les biblioteques Lectura i biblioteques populars a Catalunya (1793-1914) (PAM, 2001), Biblioteques en temps de guerra, el front cultural a la rereguarda: el Penedès 1936-1939; Llum entre ombres. 6 biblioteques singulars a la Catalunya contemporània, coordinat amb Víctor Oliva (BMVB, 2011) i La impremta catalana i els seus protagonistes a l'inici de la societat liberal (1800-1833) (PUV, 2012).
  Más títulos de Comas i Güell, Montserrat
  Los lectores opinan

  Valoraciones y comentarios

  No hay comentarios, sé el primero en comentar

  Añadir comentario