Tristos tròpics
Tristos tròpics

Tristos tròpics

Lévi-Strauss, Claude

Editorial:
Editorial Anagrama
ISBN:
978-84-339-1539-9
Claude Lévi-Strauss, un dels pensadors contempo- ranis més influents, va canviar de dalt a baix la con- cepció que durant bona part del segle XX es tenia de la naturalesa de la cul... Más información
Editorial:
Editorial Anagrama
Colección:
Llibres Anagrama
Encuadernación:
Tapa blanda o Bolsillo
País de publicación :
España
Idioma de publicación :
Catalán
Idioma original :
Francés
ISBN:
978-84-339-1539-9
EAN:
9788433915399
Dimensiones:
210 x 140 mm.
Peso:
500 gramos
Nº páginas:
464
Fecha publicación :
16-11-2016
24,90€
(23,94€ sin IVA)
Comprar Reservar y recoge en tu librería preferida
Disponible en 82 librerías

Dónde encontrar "Tristos tròpics"

Stock en librería
Disponible en 2-3 Días

Disponible en 82 librerías

  Sinopsis

  Sinopsis de: "Tristos tròpics"

  Claude Lévi-Strauss, un dels pensadors contempo- ranis més influents, va canviar de dalt a baix la con- cepció que durant bona part del segle XX es tenia de la naturalesa de la cultura, dels costums i de la civilització. Mitjançant el contacte amb societats di- tes primitives, d'Amèrica el Sud, sobretot, i d'Àsia, Lévi-Strauss va confrontar els seus lectors amb es- tadis de la humanitat que necessàriament els por- taven a repensar la validesa de les estructures de les societats occidentals i la influència que sobre ells exercien els esquemes que condicionaven la seva existència individual i col·lectiva. Publicada el 1955, Tristos tròpics, l'obra que el va convertir en un autor cèlebre, és molt més que un llibre de viatges. A través d'un seguit d'expe- riències viscudes i, sobretot, a través d'una auto- biografia intel·lectual, l'autor tractava de donar res- posta a tot d'interrogants: per què i com s'esdevé etnòleg?, de quina manera s'integren les aventures de l'explorador i les experiències del savi? A mig camí entre la filosofia i la ciència, aquest llibre ens recorda encara avui que és mitjançant el coneixe- ment dels altres que ens podem conèixer més bé nosaltres mateixos. Amb aquesta edició recuperem un clàssic in- dispensable del segle XX, i un dels primers llibres publicats l'any 1969 per Editorial Anagrama, traduït per Miquel Martí i Pol.

  Más sobre

  Lévi-Strauss, Claude

  Claude Lévi-Strauss (Bruselas, 28 de noviembre de 1908 – París, 30 de octubre de 2009) realizó sus estudios de Derecho y Filosofía en la Sorbona. Después de la Segunda Guerra Mundial, se trasladó a EEUU donde impartió clases en la New School for Social Research de Nueva York. El libro Las estructuras elementales de parentesco fue una de sus primeras obras en 1949, resultando instantáneamente reconocida como una de las más importantes de la antropología. En 1955 publicó la célebre Tristes tópicos, basado en su experiencia etnográfica en Brasil entre 1935 y 1939. Era Doctor Honoris Causa en las universidades de Bruselas, Oxford, Chicago, Stirling, Upsal, Montreal, de la Universidad Nacional Autónoma de México, de la Universidad Nacional del Congo, de la Universidad de Visva Bhrati (India) y de las universidades de Yale, Harvard, John Hopkins y Columbia. Recibió numerosos premios, entre ellos: el Viking Fund de la Asociación de Etnólogos en 1967, la medalla de oro del CNRS en 1973 y el Premio Erasmus en 1986. Formaba parte de la Academia Francesa desde 1973. Ediciones Paidós ha publicado alguna de las obras más importantes del antropólogo francés, entre ellas, Tristes tópicos. Lévi-Strauss definitivamente ha sido uno de los pensadores básicos del siglo XX.            
  Más títulos de Lévi-Strauss, Claude
  Los lectores opinan

  Valoraciones y comentarios

  No hay comentarios, sé el primero en comentar

  Añadir comentario