Ramon Llull, contes i exemples
Ramon Llull, contes i exemples

Ramon Llull, contes i exemples

Llull, Ramon

Editorial:
Ensiola Editorial
ISBN:
978-84-942075-6-3
L exemplum és un relat breu que té com a objectiu il lustrar respecte de la qüestió tractada. Ramon Llull, malgrat que quan fa literatura té unes intencionalitats extraliteràries (... Más información
Materias:
Textos clásicos
Editorial:
Ensiola Editorial
Colección:
Biblioteca logos
Encuadernación:
Tapa blanda o Bolsillo
País de publicación :
España
Idioma de publicación :
Catalán
Idioma original :
Catalán
ISBN:
978-84-942075-6-3
EAN:
9788494207563
Dimensiones:
227 x 160 mm.
Peso:
332 gramos
Nº páginas:
176
Fecha publicación :
01-10-2015
15,00€
(14,42€ sin IVA)
Comprar Reservar y recoge en tu librería preferida
Disponible en 206 librerías

Dónde encontrar "Ramon Llull, contes i exemples"

Stock en librería
Disponible en 2-3 Días

Disponible en 206 librerías

  Sinopsis

  Sinopsis de: "Ramon Llull, contes i exemples"

  L exemplum és un relat breu que té com a objectiu il lustrar respecte de la qüestió tractada. Ramon Llull, malgrat que quan fa literatura té unes intencionalitats extraliteràries (exposar i divulgar el seu pensament i el seu sistema artístic), utilitza molts dels recursos literaris a l abast, un dels quals era l exemplum. Però, en aquest cas, no es tracta d un simple exercici literari sinó d una eina per fer més atractiu el relat i apuntalar-ne la trama argumental. Per això, els aspectes que tracta són variats i amens, tal com podem veure en la selecció que presentam.

  Más sobre

  Llull, Ramon

  Ramon Llull (Palma de Mallorca, 1232/1233 - 1315/1316) va ser un rellevant escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor medieval, la redactà en català, occità, llatí i àrab. És considerat el primer autor literari rellevant en català i el primer autor medieval a fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics. També fou el primer a escriure-hi novel·la moral, i un dels primers a fer-hi divulgació científica i tècnica. Ramon Llull fou un cortesà de vida mundana que patí una transformació religiosa als trenta anys, a partir de la qual dedicà la seva vida al proselitisme cristià, especialment entre els jueus i musulmans. La difusió del seu pensament la realitzà mitjançant l'escriptura, l'ensenyament, els viatges, la disputa amb autoritats teològiques, la petició a papes i reis o la fundació de centres de formació missionera. Llull creà un sistema filosòfic que denominà l'Art, que integrava en un tot coherent la religió, la filosofia, la ciència, la moral i l'ordre social, que havia de demostrar la superioritat del cristianisme i facilitar així la conversió dels practicants d'altres religions. A partir de Ramon Llull es va crear un corrent filosòfic i religiós de partidaris denominat lul·lisme. 
  Más títulos de Llull, Ramon
  Los lectores opinan

  Valoraciones y comentarios

  No hay comentarios, sé el primero en comentar

  Añadir comentario