La importancia de llamarse Ernesto. El abanico de lady Windermere. Prólogo de A. Sastre.

La importancia de llamarse Ernesto. El abanico de lady Windermere. Prólogo de A. Sastre. . El abanico de Lady Windermere

. El abanico de Lady Windermere
Editorial
Edaf
Materia
Obras de teatro, textos teatrales | Inglés
Traductor
Sastre, Alfonso
Colección
Clásicos. Biblioteca EDAF
Encuadernación
Tapa blanda o Bolsillo
Nº páginas
224
ISBN
978-84-7640-656-4
EAN
9788476406564
Dimensiones
180 x 110 mm.
Peso
182
Fecha publicación
01-03-1993
Precio
9.00€ (8.65€ sin IVA)

Dónde comprarlo(19 librerías)

    Autor

    Oscar Wilde (Dublín 1854 - París 1900) Dramaturg, novel·lista, poeta i assagista irlandès en llengua anglesa. Estudià al Trinity College de Dublín, i més tard a Oxford, on sobresortí en els estudis clàssics. Dotat d'un domini excepcional del llenguatge, el seu estil brillant, que es reflectí tant en l'obra literària com en assaigs i articles en la premsa, aviat li reportà una notable popularitat. Adoptà unes maneres afectades i frívoles que escandalitzaren la societat victoriana, la qual criticà amb ironia i mordacitat. Això i l'hedonisme amoralista que professava obertament li crearen nombrosos enemics. Fou un decidit partidari del corrent estètic de l'art per l'art del final del s XIX. Especialment conegut com a dramaturg, en aquest gènere destaquen les obres El ventall de Lady Windermere (1892), que el consagrà, Salomé (1892), Un marit perfecte (1895) i la seva obra mestra, La importància de ser Frank (1895). Escriví una única novel·la, El retrat de Dorian Gray (1891). El 1895 fou acusat d'homosexualitat pel pare del seu amant lord Alfred Douglas i, després de tres judicis, fou condemnat a dos anys de treballs forçats, que complí a la presó de Reading, on escriví La balada de la presó de Reading (1898) i De profundis (versió completa, 1960). És també autor de diverses narracions i contes i de narracions infantils.  

    Sinopsis

    Ubicada en la Inglaterra de la época victoriana, la trama se desarrolla alrededor del protagonista John (o Jack) y su ficticio hermano Ernest. Las obras anteriores de Wilde le habían encumbrado a la cima del éxito por lo que no se esperaba nada nuevo del dramaturgo. La prensa era feroz en su búsqueda de nuevos personajes y argumentos, prestando gran atención a los detalles. Para combatirla, Wilde bautizó la obra bajo el título de Lady Lancing y usó nombres de pueblos costeros para los personajes principales y la ubicación de la obra (el apellido de John, Worthing, está tomado de la ciudad donde residía Wilde cuando escribió la obra). Fue la única comedia que escribió Wilde y está considerada uno de sus mejores trabajos según los críticos. Se estrenó por primera vez en el 14 de febrero de 1895 en el St. James' Theatre de Londres, tres meses antes de que Wilde fuera condenado a prisión.