D'Europa a Amèrica
D'Europa a Amèrica

D'Europa a Amèrica

Dietari d'exili (1941-1945)

Miravitlles Rogers, Jaume

Editorial:
Proa
ISBN:
978-84-8437-609-5
Pel seu tarannà apassionat, innovador i vitalista, Jaume Miravitlles (conegut popularment per "Met") va ser un personatge controvertit que no ha deixat de suscitar interès. La seva... Más información
Editorial:
Proa
Encuadernación:
Tapa blanda o Bolsillo
País de publicación :
España
Idioma de publicación :
Catalán
ISBN:
978-84-8437-609-5
EAN:
9788484376095
Dimensiones:
215 x 135 mm.
Peso:
294 gramos
Nº páginas:
192
Fecha publicación :
11-06-2009
Disponible en 0 librerías

Dónde encontrar "D'Europa a Amèrica"

Stock en librería
Disponible en 2-3 Días

Disponible en 0 librerías

  Sinopsis

  Sinopsis de: "D'Europa a Amèrica"

  Pel seu tarannà apassionat, innovador i vitalista, Jaume Miravitlles (conegut popularment per "Met") va ser un personatge controvertit que no ha deixat de suscitar interès. La seva tasca com a comissari de Propaganda de la Generalitat el va revelar com un home polifacètic i amb un gran do de gents. Un cop perduda la guerra, ja a París, Miravitlles va voler iniciar una nova vida als Estats Units, país pel qual sentia una gran fascinació. Però abans de poder establir-se a Nova York, va haver de passar per Marsella, Algèria, el Marroc i Mèxic, en un periple accidentat que va durar molts mesos i que el va mantenir separat de la seva muller. En aquestes circumstàncies inestables, va iniciar aquest dietari, del qual es desconeixia l'existència fins avui. En aquestes pàgines, àgils i emotives, hi trobarem les vivències d'un home d'acció, però també les opinions valentes i polèmiques sobre personatges com Lluís Companys i Josep Tarradellas, així com la seva visió de la Segona Guerra Mundial, els Estats Units, el comunisme i tantes altres qüestions.

  Más sobre

  Miravitlles Rogers, Jaume

  Jaume Miravitlles (Figueres, 1906-Barcelona, 1988), conegut popularment per "Met", va actuar en el catalanisme d'esquerres des de molt jove. Detingut el 1924 i exiliat el 1925, l'any següent va prendre part en els fets de Prats de Molló. A París va acabar els estudis d'enginyeria i va actuar al film Un chien andalou, de Luís Buñuel i de Salvador Dalí, íntim amic seu. En tornar a Barcelona el 1930, va ser empresonat fins poc abans de l'adveniment de la República. Militant del BOC i després d'ERC, fou secretari de la frustrada Olimpíada Popular. Amb l'esclat de la guerra civil, va ser secretari del Comitè de Milícíes Antifeixistes i, posteriorment, comissari de Propaganda de la Generalitat, que va crear la productora Laya Films. El 1939 s'exilià altre cop a París i el 1941 es traslladà a Mèxic, passant pel nord de l'Àfrica i els Estats Units. El 1945 va anar a residir a Nova York on, durant un temps, va representar-hi el govern republicà a l'exili. Després va combinar les activitats comercials amb les polítiques i periodístiques: escribia un article diari que es publicava en més de vint periòdics llatinoamericans. De retorn a Catalunya (1963) va col·laborar regularment a El Correo Catalán, Tele-exprés, Avui i a La Vanguardia, i va publicar interessants llibres de memòries. Va guanyar el premi Josep Pla 1979 amb l'obra Gent que he conegut.
  Más títulos de Miravitlles Rogers, Jaume
  Los lectores opinan

  Valoraciones y comentarios

  No hay comentarios, sé el primero en comentar

  Añadir comentario
  También te puede interesar

  Libros relacionados