Assaig de didàctica
Assaig de didàctica

Assaig de didàctica

De l'error al coneixement: l'aprenentatge, de les idees als projectes (STEAM)

Achón, Jordi

Editorial:
Universitat Politecnica de Catalunya. Iniciativa Digital Politecnica
ISBN:
978-84-9880-823-0
L'Assaig de didàctica se centra en el conreu (llegiu-hi també educació) de la capacitat d'aprendre per assaig i error de les noies i els nois en entorns didàctics interdisciplinari... Más información
Editorial:
Universitat Politecnica de Catalunya. Iniciativa Digital Politecnica
Encuadernación:
Libro electrónico
País de publicación :
España
Idioma de publicación :
Catalán
Idioma original :
Castellano
ISBN:
978-84-9880-823-0
EAN:
9788498808230
Nº páginas:
160
Fecha publicación :
27-02-2020
Disponible en 0 librerías

Dónde encontrar "Assaig de didàctica"

Stock en librería
Disponible en 2-3 Días

Disponible en 0 librerías

  Sinopsis

  Sinopsis de: "Assaig de didàctica"

  L'Assaig de didàctica se centra en el conreu (llegiu-hi també educació) de la capacitat d'aprendre per assaig i error de les noies i els nois en entorns didàctics interdisciplinaris que aposten per la resolució de problemes i el treball per projectes STEAM. També és el fruit del meu aprenentatge de l'ofici de mestre a través d'un procés d'investigació-acció realitzat a l'aula al llarg de la meva carrera docent a l'ESO. A fi d'aconseguir la necessària empatia cognitiva amb l'alumnat es presenta la teoria de la psicologia cognitiva sobre les tres ments (autònoma, executiva i reflexiva), les quals s'identifiquen en produccions cognitives de l'alumnat per tal d'ancorar-la de manera pràctica. Al temps, aquesta teoria ens proporciona un marc fèrtil per interpretar els errors dels alumnes com a biaixos cognitius i per esbrinar les principals heurístiques que s'engeguen en els processos cognitius dels aprenentatges. Amb aquest marc teòric, fonamentat en casos concrets, s'elabora un model didàctic per a l'aprenentatge per assaig i error de la ciència, de la tecnologia i de les matemàtiques. Com a cloenda de l'assaig, es modelitzen tres activitats curriculars amb la metodologia didàctica derivada del model.

  Más sobre

  Achón, Jordi

  Jordi Achón (Terrassa, 1954). Llicenciat i doctor en Ciències de l'Educació per la UB. De jove ingressa al cos de mestres i s'especialitza en l'ensenyament de la matemàtica, de la ciència i de la tecnologia. Ha participat activament en els moviments de renovació pedagògica i també en tasques de representació sindical del professorat. Ha fet de formador de professors per a diferents institucions i ha realitzat diverses investigacions en el camp de la didàctica, algunes de les quals han estat publicades. L'any 1980 va promoure un dels primers grups de treball sobre l'ús de les noves tecnologies a l'escola. Ha desenvolupat i dirigit diversos projectes multimèdia que han guanyat premis i concursos públics de la Generalitat i del Ministerio de Educación. Fa pocs anys que ha començat l'aventura literària. L'any 2005 publica "L'enigma de l'escriba", novel·la juvenil. No ha deixat de dissenyar materials didàctics i en l'actualitat combina la docència a l'ESO amb l'escriptura.
  Más títulos de Achón, Jordi
  Los lectores opinan

  Valoraciones y comentarios

  No hay comentarios, sé el primero en comentar

  Añadir comentario
  También te puede interesar

  Libros relacionados