Al fons de la memòria de Déu

Un fragment de la memòria històrica del Principat d'Astúries feta novel·la. Xurde Álvarez ens convida a reviure la vaga de la conca minera dels anys trenta del segle XX.
La vaga de la indústria metal·lúrgica asturiana va ser una de les més llargues des del novembre de 1932 a lagost de 1933 i amb més seguiment de tots els temps. Milers de famílies van enfrontar-se amb coratge a la misèria i la ruïna en què es van veure immerses. Aquesta és la història duna delles.
Oblidats Al fons de la memòria de Déu és on semblen estar els obrers en vaga. I així ho explica, amb cruesa i la saviesa proverbial que neix del dolor i la gana, un nen que sobreviu a langoixa daquells dies acompanyat de la lectura de Moby Dick. Laferrissada persecució del gran monstre blanc servirà al narrador com a metàfora per intentar comprendre lànima de la lluita obrera.
Xurde Álvarez sempara en el seu domini del llenguatge poètic per retratar la resistència obrera més obstinada davant la fam, el dolor i la misèria més atroces.
Opiniones
Opiniones
No hay comentarios, sé el primero en comentarValoración media
¿Has leído este libro?
Valóralo y comparte tu opinión con otros usuarios
Escribir mi opinión