Pepa Cases presenta a Joan Carles Ventura

Pepa Cases presenta a Joan Carles Ventura
03 Feb 2023 19:00
Argot Librería www.argot.es, Sant Vicent 16, 12002, Castellón

Presentem "Fletxes desviades" de Joan Carles Ventura, a càrrec de Pepa Cases. Divendres 3 de febrer a les 19h

Joan Carles Ventura

Joan Carles Ventura (Sueca, 1978) és un professional de la comunicació que ha desenvolupat tasques de redactor, guionista i directiu de programes de televisió en À Punt, IB3, Canal 9, Punt 2, TVE, Telemadrid i Castilla-La Mancha TV. Des que era només un projecte de persona, aquest inquiet i inquietant personatge riberenc ha tingut el mal vici de teclejar històries amb la dèria de matar el desfici pertinaç i les ansietats absurdes inherents al propi ofici d’existir. Bona part dels seus relats i poemes de joventut, guardonats a diversos certàmens literaris, van ser aplegats i publicats l’any 2017. Camins Dubtosos (crims.cat, 2018) va ser la seua primera novel·la, tot un thriller esperpèntic i una foguera de les vanitats de la societat valenciana. Amb Em Diuen Fletxa (crims.cat, 2019), apuntala la seua trajectòria dins del gènere negre amb el seu particular toc corrosiu. Ara toca Fletxes desviades (Clandestina editorial-Crims.cat)

Torna a la càrrega el detectiu privat especialitzat en successos noctàmbuls més fester, irreverent i perdut de la moguda nocturna valenciana: Vicent Fletes i Chaqués, més conegut com el Fletxa.

La tardor de 1989, tan sols un any després d’haver-se enfrontat al seu primer cas, la vida del jove escodrinyador especialitzat en assumptes nocturns experimentarà un terrabastall de magnituds sísmiques quan se li creui en el camí una misteriosa femme fatale. El fatídic encontre conduirà l’antiheroi més aclamat i constipat de la Ribera a enfangar-se fins al coll en una investigació d’allò més truculenta en què cap peça encaixa al teler i on la crua veritat s’oculta darrere d’un sinistre joc d’hipocresies religioses, miratges socials, antigues revenges i tripijocs empresarials. Aquest nou misteri posarà a prova les seves capacitats detectivesques i les dels seus peculiars ajudants: la  tieta Ampariues i el Tato, que s’hi veuran implicats de retruc.

Després de Camins dubtosos i  Em diuen Fletxa  (VI Premi Agustí Vehí-Vila de Tiana), Joan Carles Ventura torna a Crims.cat amb un cas que, com de costum, serà un embolic de tres parells de nassos carregat d’acció, humor i emocions per totes bandes.

 

Presenta Pepa Cases

Pepa Cases

Comença la seua formació als 4 anys en dansa clàssica de la “Royal Academy of Dancing of London” a Espanya. Després d’11 anys i diversos  cursos de música i flauta travessera, comença a estudiar altres danses, de la que predomina la dansa contemporània i que adoptarà com a base tècnica del seu treball. Amb 18 anys s’inicia en la interpretació a Vila-real (Castelló) on comença a formar part de companyies de carrer reconegudes i treballant en gires nacionals i europees com actriu, ballarina i coreògrafa.

Llicenciada en Art Dramàtic a “La escuela del actor” (València, 2001-05) compagina la seua formació amb classes de dansa contemporània, interpretació, dansa aèria, clown, cabaret, música, cant i match d’improvisació entre altres, rebudes per professionals d’Espanya, França i Llatinoamèrica.

En el 2003 crea junt a Pau Ayet la companyia A Tempo Dansa amb la que crea més de trenta espectacles propis, realitza gires a Espanya, Portugal, França, Anglaterra, Grècia, Xile, Uruguai, Perú, Brasil i Mèxic i que, després de 15 anys de trajectòria, dona pas a una nova etapa en solitari. En 2005 va viatjar a Buenos Aires on va seguir complementant la seua formació artística i on va viure 3 anys durant la seua gira llatinoamericana amb la Trilogía de la mujer (Báilame, Bésame y Búscame) i impartint workshops de dansa-teatre per adults i nens. A la seua tornada a Espanya treballa per a una nova companyia de carrer com a intèrpret i coreògrafa amb “Esfèric” guanyador del premi “Valladolid propone” TAC’09, candidat al Premio Max espectacle revelació’09 per la Comunitat Valenciana, i nominada millor ballarina i guanyador millor espectacle de teatre de carrer als Premis Abril’10 de València. Nominada millor actriu, millor directora i guanyadora del primer premi del Festival de Monòlegs de La Tigra 2008, Chaco (Argentina) amb l’unipersonal de dansa-teatre “Báilame… hasta cerrar los ojos al caer”, nominada millor actriu al VII Concurs de Teatre de Comèdia de Cullera 2010 (València) per “Bucharest24” escrita per Abril Zamora i dirigida per Sergio Caballero, premi millor espectacle i premi del públic per “Búscame… hasta que te encuentres” a l’Indifestival 2010 (Santander), beca de residencia amb funció per nova creació a l’escola de dansa María Carbonell (València) per “Bésame… hasta cerrar los ojos al caer” al I Certamen Coreográfico Delmar 2010 i guanyadora del premi en gira del VI concurso de acciones urbanas del AD Festival 2016 de Molina de Segura (Murcia) amb “#DeTraca”, espectacle de dansa-teatre de carrer seleccionat als catàlegs DANZA A ESCENA 2018 i PLATEA 2018 i Candidat com a Millor Espectacle de carrer als PREMIS MAX 2018 i nominada com a Millor Espectacle de carrer als Premis de l’Institut Valencià de Cultura 2018, i amb el seu últim treball de dansa-teatre VOLAT espectacle seleccionat al catàleg PLATEA 2019 de l’INAEM d’Espanya i finalista a Millor Espectacle de Carrer en els PREMIS MAX 2019.

Ha treballat com actriu, ballarina i coreògrafa en muntatges de teatre, dansa, música, curtmetratges i performances i com actriu i coreògrafa en clàssics del Centre Dramàtic de Vila-real (Castelló). Junt a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana coordina durant 3 temporades “Dansa Subterrània”, un cicle d’improvisació de dansa i música al Metro de València. Treballa en el festival FITCARRER VILA-REAL des del 2003 i s’encarrega els últims anys de la comunicació i la premsa. És la directora artística de “VILA-REAL EN DANSA: Festival de dansa breu” des de 2012, del Festival de dansa de carrer “ALBALAT EN DANSA” i és la co-creadora del festival FESLIDA (2013-16) que va donar  pas al projecte “FES: Festivals d’Arts Escèniques a la Serra Espadà” amb el que es dinamitza la Serra Espadà amb diferents festivals artístics.

És docent de dansa-teatre a l’EMD de Vila-real, única Escola Municipal de Dansa contemporània de la província destinada tant a nens com adults, projecte que dirigeix  junt a l’Aula de dansa de la Universitat Jaume I de Castelló i que també coordina des de 2012.

Presentadora del programa Trau la llengua junt a Xavi Castillo en la seua tercera temporada i monologuista resident des dels seus inicis del programa Comediants, tots dos de la televisió autonòmica valenciana À Punt Media.

Com a cantautora ha girat en acústic presentant el seu 2on disc “Mi otra yo” després del 4 anys girant amb el primer “En mi idioma” amb el que es va estrenar amb temes seus posant guitarra i veu a la banda que porta el seu nom LA PEPA. Apassionada de la literatura escriu no només temes musicals si no poesies, textos teatrals i relats narratius, obtenint menció especial del jurat a la qualitat de l’escriptura al I Certamen de Relatos Breves Valencia Parque Central amb un dels contes del seu llibre “Desde el tren. Cuentos para viajar” que publica en 2017 malgrat que ja havia publicat al 2013 la seua tesi sobre dansa-teatre “El arte de dramatizar bailando” del postgrau de pedagogia teatral que va estudiar a la Universitat de València (2010-11).

Sitio web: https://www.argot.es/es/busqueda/listaLibros.php?tipoBus=full&palabrasBusqueda=joan+carles+ventura&boton=Buscar